chip tuning...proszę o rady.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loru
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 4286
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez etop
    ile kosztuje to co ty proponujesz? proporcjonalnie do wydajnosci chipa boxa?
    w zależności od regionu Polski ale max 1200 pln w wawie i okolicach, a jak chcesz taniej to sobie zrób wycieczkę do kolego Zoltar : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=569837#569837
    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez etop
      no ok, sa i takie opinie ale sa tez takie ze sprawdzaja sie te urzadzenia, tak czy siak oszukac kompa trzeba, tak jesli wzrost ma byc minimalny 25 koników i 20 MN to chyba nie jest to osiag powodujacy zniszczenie wszystkiego po drodze, co?
      kolego, widzę, że szukasz potwierdzenia na słuszność swojego pomysłu na zwiekszenie mocy, więc cóż tu można powiedzieć, generalnie ze swoim samochodem robisz co chcesz.
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• etop
        Classic
        • 2010
        • 21

no widzisz, to nadal kosztuje sporo, TY tez z takim jeździsz? to co chce kupić jest tutaj http://allegro.pl/item1174547437_pro...90_110_km.html opinie ludzi a opisałem do 0o 50 w wiekszosci jest ok, wiem ze to opinie swieze nie po roku czy 2 bo wówczas takich opini juz nie bedzie na allegro
        etop
        AMBIENTE 115KM

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez etop
          no widzisz, to nadal kosztuje sporo, TY tez z takim jeździsz? to co chce kupić jest tutaj http://allegro.pl/item1174547437_pro...90_110_km.html opinie ludzi a opisałem do 0o 50 w wiekszosci jest ok, wiem ze to opinie swieze nie po roku czy 2 bo wówczas takich opini juz nie bedzie na allegro

jak dla mnie to kupuj, potem jedź na hamownie i relacjonuj
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• etop
            Classic
            • 2010
            • 21

mam kupla który juz w 2 pasku stosuje BOXA pytałem poleca to urządzenie na tamtym śmigał 5 la nic mu nie poszło... kolega LORU cos nie odpowiada na czym sam smiga, zastanawia sie z jakiego powodu?
            etop
            AMBIENTE 115KM

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez etop
              mam kupla który juz w 2 pasku stosuje BOXA pytałem poleca to urządzenie na tamtym śmigał 5 la nic mu nie poszło... kolega LORU cos nie odpowiada na czym sam smiga, zastanawia sie z jakiego powodu?
              loru na razie na niczym nie śmiga, ale jak już będzie to na 100% będzie to normalny program
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez etop
                kolega LORU cos nie odpowiada na czym sam smiga, zastanawia sie z jakiego powodu?
                boj jestem w pracy i nie mam na tyle czasu aby to śledzić na bieżąco, na razie mam serie ze względu na brak czasu na podjechanie do tunera i zrobienie programu.
                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

no mówię właśnie
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• soszek81
                    L&K
                    • 2010
                    • 1245

Zamieszczone przez etop
                    no ok, sa i takie opinie ale sa tez takie ze sprawdzaja sie te urzadzenia
                    Sprawdzają się - dla mnie to efekt placebo, większe spalanie i masa dymu bo efekt niezauważalny - miałem w aucie jak kupiłem, po usunięciu lepiej mi się jeździ jak z (15k km z boxem, 10k km bez).

Zamieszczone przez etop
                    tak czy siak oszukac kompa trzeba
                    Wcale nie. Box to właśnie oszukanie kompa, program jest inny bo komputer zawsze dostaje prawdziwe informacje i je właściwie interpretuje - to jest niebagatelna różnica.

Zamieszczone przez etop
                    tak jesli wzrost ma byc minimalny 25 koników i 20 MN to chyba nie jest to osiag powodujacy zniszczenie wszystkiego po drodze, co?
                    Te osiągi minimalne to tak na papierze. Hamownia przed, hamownia po - wtedy możesz powiedzieć że taki jest przyrost.
                    A zniszczenia powstaną. Bo program napisany z głową, zwiększa osiągi w "bezpieczny" sposób. Box jest głupi - przez cały czas, czy to na minimalnych czy na maksymalnych obrotach. Więc masz "mocny" dół, co odbija się na sprzęgle i innych podzespołach - a nie jest to najlepsze.

Zamieszczone przez etop
                    wydajność na papierze jest taka sama. Tylko droga bezpieczniejsza.
                    Fakt - kosztuje to 8x tyle co wynalazek z linku.
                    Zrobisz co zechcesz - to twoje auto.
                    Tylko nie pisz później że padło auto i ratunku.

PS - z boxem nie miałem mniejszego spalania, po zdjęciu spadło mi przy tej samej jeździe o ok 0,5l/100km. Do tego już nie dymię jak smok :szeroki_usmiech
                    Była O1 kombi ALH++ 150/340
                    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• etop
                      Classic
                      • 2010
                      • 21

poczekajmy pożyjmy zobaczmy, mam nadzieje ze odezwie sie ktos kto stosował i nadal stosuje BOXa i bedzie mogł cos fachowego na ten temat powiedziec, bo program napewno jet DUZO lepszy wydajniejszy, ustawiony do konkretnej jednostki napedowej, stwozony a nie zrodzony no ale tak jak wszyscy wiemy DUZO drozszy, cos za cos w zyciu nie ma nic za darmo, no chyna ze w PLAY hhahhaa

[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 08:49 ]
                      ok, soszek81 widać wiesz co piszesz przekonują mnie Twoje argumenty, dzieki
                      etop
                      AMBIENTE 115KM

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez etop
                        poczekajmy pożyjmy zobaczmy, mam nadzieje ze odezwie sie ktos kto stosował i nadal stosuje BOXa i bedzie mogł cos fachowego na ten temat powiedziec
                        ktos kto stosuje boxa z allegro za 100PLN na pewno nic fachowego nie wniesie.
                        tu nie chodzi też o nabijanie kabzy tunerom na programach, bo np. ja uważam, że boxy "renomowanych" firm nie są złe, ale te wynalazki z allegro to szajs.
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• soszek81
                          L&K
                          • 2010
                          • 1245

etop - przecież ci napisałem - miałem, przejechałem 15k km, usunąłem, przejechałem narazie 10k km i jestem szczęśliwszy bez.
                          Co do mocy - to 90km czasem mało, dlatego poluję na wtryski od ASV i zbieram na program. Wiem że drogo. Ja mam auto do jeżdżenia, a nie do weekendowych wyjazdów 10km od domu - więc na żadną chałturę sobie nie pozwolę.
                          Była O1 kombi ALH++ 150/340
                          Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

zresztą było już o tym wiele razy, więc wysil się trochę i po prostu poszukaj.
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• etop
                              Classic
                              • 2010
                              • 21

aa święte słowa
                              Zamieszczone przez szkoda
                              tu nie chodzi też o nabijanie kabzy tunerom na programach
                              spojrzcie ze tylko te ceny trzymają sie na rynku od lat, owszem za dobre trzeba placic, powiecie lecz cholera nawet te dobre samochody tanieja (w sensie uzywanych) a programy nie ciekawe co?

natomiast co do
                              allegro
                              to tylko miejsce reklamy i psprzedazy chyba zartujesz, to tak jakbym kupił OCTAVIE za posrednictwiem ALLEGRO to juz jest gorsza, przestań SZKODA bo padne ze smiechu, kot przez droge to nieszczescie?

[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 08:59 ]
                              ALH tez ma 90 koników? i do tego w combi to mu trochę ciężko :?:
                              etop
                              AMBIENTE 115KM

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

Zamieszczone przez etop
                                nawet te dobre samochody tanieja (w sensie uzywanych) a programy nie ciekawe co?
                                nawet bardzo, bo nie wiem nic o używanych programach, jeśli takie są to pewnie rzeczywiście są tańsze.

Zamieszczone przez etop
                                to tylko miejsce reklamy i psprzedazy chyba zartujesz, to tak jakbym kupił OCTAVIE za posrednictwiem ALLEGRO to juz jest gorsza, przestań SZKODA bo padne ze smiechu, kot przez droge to nieszczescie?
                                jeżeli nie rozumiesz, co chcemy Ci przekazać, i nie rozumiesz pewnych haseł, to skup się proszę na czytaniu, zgłęb trochę temat i potem zapraszam do merytorycznej dyskusji bo znowu robi się śmietnik.
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• etop
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 21

zresztą było już o tym wiele razy, więc wysil się trochę i po prostu poszukaj.
                                  ja poprostu czekam na słowa ewentualnych odwaznych ktorzy potrafuia sie przyznac ze to maja i na tym jeźdza, natomiast obiecuje Wam ze jesli kupie to napewno zrelacjonuje, i bedzie to w 100% szczere

[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 09:07 ]
                                  ej "Szkoda" ja Cie nie obrażam a Ty zaczynasz, masz to we krwi czy co?? nie mówiłem o używanych programach tylko o spadających cenach czytaj ze zrozumieniem to było w podstawówce, zapomniałeś WB !!!!

[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 09:09 ]
                                  zgłęb trochę temat i potem zapraszam do merytorycznej dyskusji
                                  jak narazie metytorysta okazał sie tylko soszek81

znowu robi się śmietnik.
                                  wystarczy znowu nie smiecic

[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 09:11 ]
                                  np. ja uważam, że boxy "renomowanych" firm nie są złe
                                  jesli cos uwazasz to pokaz gdzie one sa, gadac o niczym potrafisz najewiecej
                                  etop
                                  AMBIENTE 115KM

Komentarz

• rob555
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 748

Programy tanieja kolego wiec nie wciskaj ludziom ciemnoty ....
                                    EDC15 kiedys bez 1300zl nie podchodzilem teraz robie za 900zl
                                    EDC16 dla klubowicza po 1100zl mimo ze 2 lata temu 1600zl bralem.
                                    Masz w tym hamownie, diagnoze, ew korekty np rozrzadu, i mozliwosc pozniej pelnego serwisu i mnie lacznie z mechanicznymi przerobkami gdzie placisz za korekty a nie nowy soft.

A magiczne pudełka sobie odpusc.
                                    Chcesz za pare zl dodac pare KM....to wez i zrob rezystor na nastawnik i tyle...wynik koszt/przyrost najlepszy i najefektywniejszy. Zreszta w wiekszosci pudelek z allegro czy ebay wlasnie cos takiego masz zalane w plastiku.
                                    pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                    hybrydowe wtryski i turbiny
                                    programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                    www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• etop
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 21

po pierwsze kolego nikomu niczego nie wciskam, to ja zadałem pytanie ile program kosztuje i jak dotąd jesteś 1 który odpowiada na to pytanie

a
                                      Zamieszczone przez rob555
                                      to weź i zrób rezystor na nastawnik i tyle
                                      to właśnie o tym pisze kupie za kilka złotych
                                      Zamieszczone przez rob555
                                      zalane w plastiku
                                      i sprawdzę, ale przed kupnem w tym celu zadałem pytanie kto na tym jeździ może się podzielić swoja opinia nadal oczekuje takich informacji, jestem pewien ze kazdy przed kupnem czegos pyta, w czym problem?
                                      etop
                                      AMBIENTE 115KM

Komentarz

• sesik
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 2165

etop, odnoszę wrażenie że mimo konstruktywnej krytyki upierasz się na boxie z allegro i niech ci dobrze służy.
                                        Ale uważasz że kupując np. garnitur w tesco będzie lepszy od ręcznie robionego przez krawca ? Mniej więcej taka jest różnica między boxem a programem u dobrego tunera.

Zamieszczone przez etop
                                        po pierwsze kolego nikomu niczego nie wciskam, to ja zadałem pytanie ile program kosztuje i jak dotąd jesteś 1 który odpowiada na to pytanie
                                        Wejdź na strony internetowe firm tuningowych prawie wszyscy mają cenniki.
                                        Best ET = 13.666
                                        Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                        PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                        http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• etop
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 21

Zamieszczone przez sesik
                                          garnitur w tesco będzie lepszy od ręcznie robionego przez krawca
                                          a ty gdzie kuujesz garnitury o ja ani tu ani tu poprostu w skpepach odziezonych szyte według rozmiarówki

nadal temat bez konktretu

[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 10:09 ]
                                          co masz u siebie załozone SESIK??
                                          etop
                                          AMBIENTE 115KM

Komentarz

• suchy
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 682

Zamieszczone przez etop
                                            Konkretów masz aż nadto w tym jak i innych podobnych tematach na tym forum + duzo informacji na stronach tunerów i naprawde nie jestes pierwszym z tego typu rozterkami. Pozatym trudno jest zadowolic kogos kto oczekuje przyklaśnięcia oraz aprobaty pytającego a wszelka krytyka jest odbierana jako atak..
                                            Było, minęło:
                                            RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• sesik
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 2165

Zamieszczone przez etop
                                              Wg mnie konkret dostałeś, ale może jeszcze raz ceny programów zależą od firmy która robi program i kształtują się od 900 - 1500 zł.
                                              Box z allegro nie sprawdza ci w jakim stanie jest twój silnik, twoja turbina czy inne podzespoły, zmienia ci charakterystykę i nie patrzy czy jest ok.
                                              Znam 2 osoby które mają boxa wsadzonego, a raczej mieli boxy, bo po wysypaniu im się turbin pojechali do tunera i wgrali normalny program i od conajmniej 3 lat nie mają problemów.

Zamieszczone przez etop
                                              co masz u siebie załozone SESIK??
                                              Ja mam troszkę bardziej zmienione niż sam program, ale nawet jakbym nie miał to na boxa bym się nie zdecydował.
                                              Best ET = 13.666
                                              Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                              PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                              http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• etop
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 21

jedynie soszek81 wykazał się elokwencja w wypowiedzi, po za tym reszta to puste słowa bez uzasadnienia, coś gdzieś sami usłyszeli i powtarzają, rozumiem jeszcze fachowca który z tego żyje tez wie co mówi, powtarzam oczekuje opinii osób które jeździły na BOX-ie :!:
                                                etop
                                                AMBIENTE 115KM

Komentarz

• _tm_
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 2333
                                                  • Superb III (3V3)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez etop
                                                  powtarzam oczekuje opinii osób które jeździły na BOX-ie :!:
                                                  Możesz się nie doczekać. Mam wrażenie, że większość pytających na tym forum o BOX-a szybciej zrozumiała argumenty i zrezygnowała na rzecz programu.
                                                  S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                                  Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                                  -------------------------------------------------------------------------
                                                  O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                                  O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                                  O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• etop
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 21

Zamieszczone przez _tm_
                                                    Możesz się nie doczekać. Mam wrażenie, że większość pytających na tym forum o BOX-a szybciej zrozumiała argumenty i zrezygnowała na rzecz programu.
                                                    tak myślę ze zrezygnowała ale nie tylko z tego powodu, sądzę że tu na forum mało kto a na razie nikt nie ma odwagi przyznać się że na BOX-ie jeździ.
                                                    Ale jestem cierpliwy i poczekam nic mnie nie goni, jeszcze nie kupiłem dopiero myślę o tym...

to tak jak z właścicielami psów dzielą się na tych co pozwalają spać psu w ich łóżku w nogach i na tych którzy nigdy się do tego nie przyznają.
                                                    Podkreślam to moje wrażenie.
                                                    A ja czekam na opinie użytkowników BOX-a
                                                    etop
                                                    AMBIENTE 115KM

Komentarz

Pracuję...